Семінар-практикум для спеціалістів психологічної служби з теми «Безпечне освітнє середовище та формування поведінки дітей в Інтернеті - важливе завдання закладу освіти»

        16 березня 2021р.  на базі Уманського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №7-колегіум» Уманської міської ради Черкаської області проведено дистанційно семінар-практикум для спеціалістів психологічної служби з теми «Безпечне освітнє середовище та формування поведінки дітей в Інтернеті - важливе завдання закладу освіти». Метою семінару було підвищення професійної компетентності практичних психологів та соціальних педагогів у роботі з дітьми задля  створення безпечного освітнього середовища, зокрема в Інтернеті, формування навичок конструктивної поведінки дітей у Всесвітній мережі.

        Лісовенко В.М. (практичний психолог НВК №7-колегіуму) та Манзенко Ю.М. (соціальний педагог НВК№7-колегіуму) презентували відео-проєкт команди «SPAM» «Безпечний Інтернет» та показали роботу з учнями у форматі «Тематичне Коло» з теми: «Плюси й мінуси Інтернету: про можливості й виклики в мережевому світі». Мельник А.П. (вчитель інформатики НВК №7-колегіуму) розповіла про те , як навчити дітей безпеці в Інтернеті. Відбулася зустріч з  Нечипорук Н.О. (інспектором ювенальної превенції), яка розповіла про наслідки небезпечної поведінки у Всесвітній мережі. Тупчій Софія (учениця 8 класу НВК№7-колегіуму, медіатор Шкільної служби порозумінь) провела інтерактивну гру «Казка про Скріпочку».

        Семінар-практикум пройшов динамічно та пізнавально, і в підведенні підсумків були розроблені рекомендації, які озвучила Бондаренко Л.В. (психолог ЦПРПП), після чого вона підвела підсумки семінару та провела заключну рефлексію.



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Please publish modules in offcanvas position.