Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Тиждень толерантності

    Міжнародний день толерантності, проголошений 16 листопада 1995 року державами – членами ЮНЕСКО, вкотре нагадує усім нам про те, що насильство, тероризм, етнічне та релігійне переслідування – це явища, яким не має бути місця у житті людей.    

    З 15 по 19 листопада 2021 року у закладах загальної середньої освіти проведено Тиждень толерантності. Основною метою Тижня було формування в здобувачів освіти загальнолюдських, моральних цінностей, задля пропаганди принципів терпимості та розвитку толерантних установок усіх учасників освітнього процесу, розвиток навичок ефективного спілкування, розвиток емпатії, розуміння проблем оточуючих людей.

     Впродовж Тижня робота спеціалістів психологічної служби була спрямована на формування в учасників освітнього процесу принципів терпимості, доброзичливості, взаємної поваги, почуття доброти, чуйності, милосердя, гуманності та мирного співіснування. Особливу увагу приділено формуванню толерантного ставлення до дітей з особливими освітніми потребами.

     Спеціалістами психологічної служби проведено інформаційно-просвітницькі заходи: анкетування учнів «Наскільки я толерантний», заняття з елементами тренінгу «Толерантність людини – найважливіша умова миру і злагоди в  сім’ї, колективі, суспільстві», «Я бачу і розумію тебе!», «Подорож до країни Дружби», «Поговоримо про толерантність», години спілкування «Ми – різні, але ми – разом!», «Ми різні, але всі потрібні!», перегляд і обговорення мультфільмів про добрі справи та відеоролики про толерантність, конкурс малюнків з теми «Толерантність на папері», тренінгові заняття для педагогів «Толерантність як психологічна категорія». Класними керівниками впродовж Тижня проведено виховні заходи, спрямовані на розуміння необхідності реалізації принципів толерантності в суспільстві, потребу злагоди, поваги до інших людей, їхніх думок, дотримання своїх переконань і визнання такого ж права за іншими: уроки доброти, тематичні години спілкування, виховні години інформаційні хвилинки з тем: «Що таке толерантність», «Планета толерантності», «Кого можна вважати толерантною людиною?», «Людина має творити добро», «Толерантність в сучасному світі», «В країні добра і доброти», «Без толерантності немає дружби»  та інші. Учні початкових класів складали пазл-емблему «Ми різні, але ми рівні». Лідери учнівського самоврядування для учнів 1-11 класів провели фотоакцію-smile «Подаруй світу усмішку», інтерв’ю на найкраще визначення поняття « Толерантність – це…», хвилинки позитиву «Комплімент кожному».

     Заклади загальної середньої освіти, які у період Тижня толерантності працювали в дистанційному режимі провели онлайн-заходи: перегляд мультфільмів «Про усіх на світі», «Толерантність», створення малюнку «Квітка толерантності», онлайн-подорож «Країна толерантності», виховні години «Толерантність врятує світ», інформаційні бесіди «Толерантність починається з тебе», інтерактивне заняття «Ми обираємо толерантність» та інші. Працювали шкільні VIBER пошти «Мені приємно сказати тобі, що…».

      18 листопада Україна, як і вся європейська спільнота, відзначила Європейський день захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства. Проблема сексуального насильства над дітьми є проблемою прихованою, незручною та замовчуваною. Це найважча форма жорстокого поводження над дітьми та серйозне порушення прав дітей, що завдає довготривалих та часто згубних наслідків на все їхнє життя. Аби запобігти цим злочинам та захистити дітей у закладах загальної середньої освіти нашого міста у цей день педагогами проведено низку тематичних заходів, годин психолога, виховних годин, лекцій, занять з елементами тренінгу. Спеціалісти психологічної служби нагадали дітям, що в Україні діє Національна дитяча «гаряча лінія» 0 800 500 225 (безкоштовно зі стаціонарних) 772 (безкоштовно з мобільного).

     Тиждень толерантності – це не просто заходи для підвищення загальної обізнаності, а дієвий інструмент, що сприяє створенню здорової психологічної атмосфери у школі та запобігає насильству.

 



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas