Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Засідання творчої групи вихователів ГПД ЗЗСО Уманської МТГ

       6 жовтня 2022 року ЦПРПП управління освіти та гуманітарної політики було проведено засідання творчої групи вихователів ГПД  УПШ  №1,     УПШ №2. Консультантом ЦПРПП Руденко Н.Л. запроповано освітянам  ефективні форми роботи з учнями початкових класів у  післяурочний період, оскільки  в умовах війни вкрай важливо турбуватися  про фізичне та психологічне здоров'я оточуючих. Зокрема - звертати особливу увагу на стан дітей, аби вчасно надати їм допомогу та підтримку.
         Гурза О.В., керівник  ТГ вихователів ГПД, зауважила, що, на жаль, травмуючі обставини позбавляють дітей стабільного  оточення, яке є необхідним для нормального розвитку. Тому важливо при плануванні роботи з вихованцями після уроків використовувати  різноманітні розвантажуючи освітні методики, релаксуючі вправи, самопідготовку чергувати з активним і творчим видами відпочинку.
        Тож у педагогічних спільнотах, творчих групах вихователів та вчителів початкових класів,  проводяться групові та індивідуальні види робіт  консультантами ЦПРПП, що системно і творчо намагаються вирішувати безліч діяльнісних освітніх  потреб сьогодення:
консультування з організації дистанційного та змішаного навчання;
дотримання правил безпечного  середовища;
активізація ігрових активностей учнів для стабілізації тривожності й оптимізації принципу НУШ -  "навчання через гру";
введення елементів  з арт-терапії, когнітивної терапії;
проведення тренінгів з  психоемоційної підтримки, педагогіки партнерства у воєнний час для  вчителів, учнів  та батьків,  які є учасниками освітнього процесу. 

      Разом із вчителями, психологами та вихователями ГПД  ЦПРПП консультує освітян із питань використання  методів для зменшення емоційного напруження дітей, допомоги їм у подоланні страхів та нав’язливих станів. 

Проєкт UNICEF  завжди є беззаперечно спонсором підтримки та настановчих і корисних рекомендацій. Освітяни використовують  дидактичні матеріали фонду  у своїй професійній діяльності.



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas