Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Семінар-практикум «STEM-підхід як спосіб міжпредметної інтеграції у сучасній освіті» професійної спільноти вчителів 2-х класів закладів загальної середньої освіти Уманської МТГ

          3 листопада 2022 року центром професійного розвитку педагогічних працівників  управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради на базі Уманської гімназії  №11 проведено семінар-практикум  з теми «STEM-підхід як спосіб міжпредметної інтеграції  у сучасній освіті» для міської професійної спільноти вчителів 2-х класів. 

          Сокирський В.В., директор УГ №11,  звернувся до освітян  з вітальним словом,  охарактеризував роботу початкової ланки  очолюваного освітнього закладу, а також побажав учасникам семінару-практикуму досягнути запланової мети. Руденко Н.Л., консультант ЦПРПП, координувала роботу колег для  удосконалення професійних компетентностей у сфері STEM-освіти як чинника, який зумовлює підвищення мотивації учнів початкових класів до вивчення предметів природничо-математичного циклу.

Теоретичні аспекти проблеми семінару розкрила в інтерактивній доповіді Крепосна Н.Я., а практичний блок мав наступні форми реалізації: інтерактивна міні-лекція з презентацією навчальних демонстративних  роликів сучасних 10 активностей для STEM-занять з  цікавими експериментами  від  Рассадіної С.В.; майстер-клас від досвідченого педагога  Стародуб Н.І.  з використанням технологій критичного мислення через інтеграцію навчання; презентація STEАM-проєкту  Швець Н.А., що базується на практичному застосуванні наукових, математичних, технічних знань для розв’язання практичних проблем та подальшого використання цих знань і вмінь у повсякденному житті. Коваль Л.М., керівник міської ПСПП 2-х класів, вчитель УГ№7, відзначила творчий підхід, креативність і досвідченість вчителів початкових класів Уманської гімназії №11.

          Освітяни впевнено використовують проєктні STEAM_STEM-технології в освітньому середовищі, адже цього вимагає час, але, насампред, інновацій прагнуть нові покоління учнів, які шляхом практик і дослідів отримують знання за підтримки і координації вчителя-наставника та партнерської взаємодії з батьками. 

         У педагогічному дайджесті колеги ділилися актуальними питаннями початкової освіти, корисними матеріалами і натхненням працювати далі. Визначали  принципи,  які стануть у пригоді вчителям для створення творчої атмосфери у класі: жартуйте - це підвищує рівень життєстійкості та адаптивних можливостей психіки;  хваліть та підкреслюйте хорошу поведінку, вчинки та емоційні реакції учнів;  ствроюйте проєкти, грайте разом – гейміфікація  живить мозок, допомагає емоційному зростанню, соціалізації, дозволяє  учням спробувати різні речі та навчає взаємодіяти з іншими у малих групах.

        Освітяни продовжують удосконалювати вміння миттєво реагувати на виклики часу, навчати учнів та убезпечувати в укриттях, а головне - мужньо тримати освітній фронт!

 

 



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas