Електронна реєстрація в заклади дошкільної освіти
Умови приймання дітей до закладів загальної середньої освіти
Роз'яснення нових положень про повну загальну середню освіту і як зміниться освіта у місті Умань
Веб-сайт Державної служби якості освіти України
is bluehost good

Семінар керівників закладів загальної середньої освіти УМТГ

     Відповідно до плану роботи управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради 17 березня на базі Уманської гімназії №7 відбувся семінар керівників закладів загальної середньої освіти Уманської міської територіальної громади з теми « Створення гуманістичного освітнього середовища як чинник успішної соціалізації особистості».

         Інна Трохименко, консультант, який виконує функції керівника центру професійного розвитку педагогічних працівників, акцентувала увагу присутніх на системній роботі закладу загальної середньої освіти, який, згідно зі Ст.3 п.2 Закону України « Про повну загальну середню освіту», функціонує з метою забезпечення соціалізації особистості, готової до відповідальності, трудової та громадянської активності.

         Директор гімназії Любов Матвієнко у виступі – презентації ознайомила учасників семінару із диверсифікаційними векторами освітнього процесу закладу, який реалізує функції соціалізації особистості через освіту та виховання, надає психолого – педагогічну підтримку для дітей різних категорій.

         Із презентацією « Впровадження інноваційних технологій у здійсненні виховного процесу, спрямованого на успішну соціалізацію», виступила заступник директора з виховної роботи Світлана Ганич, проаналізувавши результати виховної роботи у закладі як невід’ємної складової освітнього процесу. Виховний простір УГ №7 заснований на ідеї педагогіки життєтворчості, сприяє становленню і розвитку особистості школяра.

         « Хочеш учити інших – учися сам» - такий мотиваційний девіз своєї педагогічної діяльності обрала вчитель образотворчого мистецтва Ліна Дунаєва, яка довела, що реалізація вектору успіху залежить насамперед від цілеспрямованості самого педагога, його творчої ініціативи.

         Керівники навчально – методичних лабораторій учителів математики та початкових класів Світлана Загребельна, Вікторія Килимник підготували методичний відеомарафон «Сходинки до Олімпу», відеорекламу «Академічна доброчесність».

         Директори, розділившись на чотири групи, відвідали уроки ( « Анатолій Костецький « Старий каштан». Правопис НЕ з дієсловами», 3 клас, учитель початкових класів Наталія Чаплигіна; « Відновлення влади Романовичів на Волині та в Галичині. Коронування Данила Галицького», 7 клас, учитель історії та правознавства Надія Рудик) та години спілкування ( « Добро. Чесність», 8 клас, учитель зарубіжної літератури Алла Ващишина; « Доброчесність починається з тебе», 7 клас, учитель географії Наталія Яроцька).  До заходів долучилися батьки, слідчий слідчого відділу Уманського районного управління поліції  Головного управління Національної поліції в Черкаській області, лейтенант поліції Анастасія Глобчак.

         З інноваційним проєктом « Цифрова соціалізація учнів в умовах війни» ознайомили учителі інформатики Альона Мельник, Євгеній Беженар. Педагогами організовано виставку робіт « Адвайзер» та проведено з директорами захоплюючу інтерактивну гру « Безпечний Інтернет».

         Практичний психолог Вікторія Лісовенко провела тренінг « Арттерапія як ефективна технологія соціалізації учасників освітнього процесу», а  вчитель хореографії Артем Мікаєлян провів корисну, активізуючу і разом з тим розслабляючу руханку, що змусило директорів закладів відчути себе учнями.     

        Активно, невимушено і цікаво відбувся обмін думками, вироблено рекомендації. Учасники семінару дійшли до  висновку, що успішна соціалізація особистості є важливою умовою для реалізації випускника Нової української школи.



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Offcanvas