Онлайн-семінари-практикуми вчителів початкових класів

         Міські методичні об’єднання вчителів 1-4 класів продовжують активно розвивати напрямок  впровадження та підготовки дистанційної освіти та надавати розширені можливості для здобуття початкової освіти учнями в умовах пандемії.

        Відповідно до плану роботи  відділу освіти Уманської міської ради на 2020/2021 н.р. у режимі онлайн були проведені  семінари-практикуми, в роботі яких взяли участь 127  педагогів початкової освіти ЗЗСО міста Умані.

      

з/п

Тема

Опорний

заклад

Дата;

платформа

Учасники-доповідачі

1

Використання технологій дистанційного навчання в початковій школі

НВК-міська гімназія

19.11.2020;

Мeet.jit.si

ММО 3-х класів:

Пензай Л.І. (ЗОШ № 14),      Смілянець С.М. (НВК-міська гімназія),

Кащенко І.П. (ЗОШ № 5).

2

Організація якісного освітнього процесу в початковій школі дистанційно

ЗОШ №1

24.11.2020;

Zoom Meeting 

 

ММО 4-х класів:

Коваль Л.М. (НВК – міська гімназія),

Тульчинська Т.І. (ЗОШ № 1), Єфименко О.О. (НВК-міська гімназія),

Тарнавська І.В.(ЗОШ № 5).

 

3

Дистанційне навчання: інструменти для отримання миттєвого зворотного    зв’язку

НВК №7-колегіум

26.11.2020;

Zoom Meeting 

ММО вчителів 1-х класів:Ніколіч І.М. (ЗОШ №9), П`ятківська А.Л. (ЗОШ № 11),       Килимник В.М. (НВК №7-колегіум),

Гвоздецька М.І. (НВК №7-колегіум).

 

4

НУШ та інноваційні технології в початковій школі

НВК №6

03.12.2020

Zoom Meeting 

ММО вчителів 2-х класів:

Чуганська Г.Г. (ЗОШ №3), Данилишина Т.М. (НВК №6),        Сінютіна С.Г. (НВК №7-колегіум).

 

           Доповідачі: керівники ММО вчителів початкових класів (Пензай Л.І., Коваль Л.М., Ніколіч І.М., Чуганська Г.Г.), консультант ЦПРПП Руденко Н.Л., вчителі початкових класів ознайомили учасників семінарів із сучасними освітніми технологіями дистанційного навчання, принципами та інструментами його впровадження в освітній процес, охарактеризували основні платформи для підтримки дистанційного навчання. Онлайн-семінари збагатили освітян інформацією про різноманітність інтерактивних технологій, які можливо використовувати в умовах дистанційного навчання та набуття ними практичних умінь по застосуванню окремих технологій в педагогічній діяльності,                оскільки дистанційне навчання – це комплекс освітніх послуг, що  надається за допомогою сучасних інформаційно-комунікаційних технологій.

             Варто відзначити відповідальне ставлення до проведення семінарів-практикумів. Дистанційне навчання педагогів – це постійне інтерактивне спілкування колег через засоби ІКТ, обмін досвідом, удосконалення практичних умінь використання платформ.

             Перехід на дистанційне навчання, зумовлений пандемією, став неочікуваним та доволі серйозним випробуванням для всіх учасників освітнього процесу – освітян, учнів та їхніх батьків. Після тимчасової розгубленості всім довелось прийняти цей виклик та швидко адаптуватись до нових реалій, тому питання розвитку дистанційної освіти набуло неабиякої актуальності. І хоча дистанційне навчання не є заміною очного та ніколи не планувалось на довгострокову перспективу, воно може стати ефективним інструментом не тільки під час карантину.

             Спільнота вчителів початкових класів нашого міста має власний методичний сайт: https://umanstudy.at.ua, де педагоги мають можливість  опрацьовувати матеріали  й аналізувати реально існуючі кейси кожного семінару-практикуму в зручний час, тобто навчання і підготовка вчителів здійснюється відповідно до потреб освітян і за індивідуальними навчальними траєкторіями, які координує центр професійного розвитку педагогічних працівників.

 

 



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Please publish modules in offcanvas position.