Онлайн-семінар-практикум з теми «Діяльнісний підхід в умовах запровадження Концепції Нової української школи» міського методичного об’єднання вчителів 3-х класів закладів загальної середньої освіти міста Умані

            18 лютого 2021 року в режимі онлайн-використання платформи Zoom відбувся семінар-практикум ММО вчителів 3-х класів з теми «Діяльнісний підхід в умовах запровадження Концепції Нової української школи» на базі Уманської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів   № 9.

Доповідь з презентаційними матеріалами «Діяльнісно-компетентнісний підхід до викладання предметів у початковій школі згідно Концепції НУШ» вчителя Долобан О.О. (ЗОШ І-ІІІ ступеців № 9) розкрила нормативно-теоретичну основу теми семінару: систему дидактичних принципів та технологію діяльнісних та компетентісних методів.

           Наступний, практичний етап семінару презентувала вчитель     Сарницька В.В. (ЗОШ І-ІІІ ступенів № 9) у майстер-класі «Інтерактивні технології як засіб комунікативно-діяльнісного підходу при вивченні української мови в початкових класах». Учасники мали нагоду побачити у відеозаписі елементи  уроків, де  педагог застосовує інтерактивні технології НУШ в освітньому процесі. Приємно констатувати, що творчі вправи під час навчання учні виконують з великим задоволенням, демонструючи акторську майстерність. Презентація «Створення середовища для забезпечення інтегрованого навчання в умовах реалізації діяльнісного підходу в НУШ», яку підготувала на основі власного досвіду роботи вчитель початкових класів Крива В.М.(ЗОШ І-ІІІ ступенів  № 9), розкрила перед освітянами реалізацію класним колективом динамічних та дослідницьких завдань курсу «Я досліджую світ», цілу низку дослідницьких проєктів:«Вирощування кристалів», «Дослід з яйцем у солоній воді», «Чарівні квіти», «Ліплення ланцюгів живлення», «Властивості повітря», «Вулкан у банці» тощо.

Огляд новинок методичної літератури для учасників онлайн-семінару-практикуму здійснила Середа Л.І., вчитель початкових класів ЗОШ І-ІІІ ступенів № 14. Педагоги поповнили особисті скарбнички онлайн-посиланнями на нові джерела, а також ознайомились з анотаціями до посібників з фаху.

            Консультант центру професійного розвитку педагогічних працівників Руденко Н.Л. під час підведення підсумків роботи семінару-практикуму, зазначила, що обмін досвідом роботи з впровадження технологій компетентнісного та діяльнісного підходу сприяє забезпеченню всебічної й ґрунтовної підготовки вчителів початкових класів до роботи в умовах нового змісту освіти, мотивує педагогів стимулювати дітей до активного пошуку та розуміння нового: сприймати світ цілісно, спонукати до дослідницької та проєктної діяльності на уроках. Учасники під час прямої трансляції висловили подяку організаторам, доповідачам  семінару-практикуму за змістовну інформацію, цікаві презентації власної роботи й творчу активність колег.

Методичний сайт: https://umanstudy.at.ua  ММО вчителів початкових класів нашого міста знову поповнився авторськими матеріалами освітян,  які можна опрацювати в зручний час, а також ознайомитись з  рекомендаціями, виробленими фахівцями центру професійного розвитку педагогічних працівників.

 



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Please publish modules in offcanvas position.