Онлайн-практична майстерня Школи молодого учителя початкових класів «Математична освітня галузь. Реалізація диференційованого та індивідуального підходів навчання»

        У рамках проведення Року математики в Україні 25 лютого 2021 року за ініціативи ЦПРПП для молодих спеціалістів, вчителів початкових класів закладів загальної середньої освіти Уманської міської територіальної громади, було проведено онлайн-практичну майстерню ШМУ з теми «Математична освітня галузь. Реалізація диференційованого та індивідуального підходів навчання».

         Керівник Школи молодого учителя Прилипко Л.І. (НВК № 17) привітала учасників онлайн-зібрання, ознайомила з планом та метою роботи: поглибити розуміння різних видів  диференціації та розкрити важливості індивідуального підходів навчання як важливий спосіб формування ключових компетентностей учнів у математичній освітній галузі. Чичук З.К., вчитель ЗОШ №1, у міні-лекції теоретично окреслила  особливості математичної освітньої галузі в початковій школі.   Каракай Н.І., вчитель-наставник з ПШ №2, провела в прямому ефірі майстер-клас «Система творчих завдань міжпредметного характеру – умова розвитку сучасного учня». Педагог презентувала власну модель інтегрованого вивчення математики в початковій школі з використанням цікавих та ефективних технологій навчання: математичне доміно, задача-подорож, вправа «Кола на воді», математичний ребус, винахідницька задача, гра «Графік-діаграма», математичне лото, оригамі (паперопластика в математиці) тощо. Вчитель акцентувала увагу на тому, що критерії вибору творчого завдання мають бути практичними, корисними, пов’язаними з життям, викликати інтерес в учнів, також повинні служити цілям навчання та не можуть мати однозначної й односкладової відповіді або рішення. Жук Н.М., вчитель початкових класів ПШ №2, запропонувала колегам методичний конструктор «Робота над задачею як вид диференціації. Короткий запис до задачі» як один із видів сучасних методик вивчення математики в початкових класах.

         Психологічну онлайн-консультацію на платформі Zoom «Нейропсихологія в освітньому середовищі. Розвиток вищих психічних функцій у віковому розвитку дитини та труднощі у навчанні» надала освітянам практичний психолог ПШ №1 Мурзак Н.А., яка  не тільки розкрила нейропсихологічний зміст проблеми засвоєння учнями навчального матеріалу, а й запропонувала вчителям вправи та ігри для релаксації, що зможуть практично використовувати у своїй роботі. Консультант ЦПРПП Руденко Н.Л. під час підведення підсумків онлайн-засідання мотивувала молодих спеціалістів створювати можливості для впровадження у навчання сучасних практико-орієнтованих засад для забезпечення сучасного рівня викладання математики, зокрема із застосуванням ефективних технологій формування та розвитку математичної компетентності учнів.

 



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Please publish modules in offcanvas position.