Семінар-практикум професійної спільноти вчителів 1-х класів ЗЗСО Уманської МТГ з теми "Організація освітнього процесу на засадах педагогіки партнерства в умовах реалізації. Концепції НУШ "

 

         10 листопада 2022 року в режимі онлайн центром професійного розвитку педагогічних працівників на базі Уманської гімназії №5  проведено семінар-практикум професійної спільноти вчителів 1-х класів закладів загальної середньої освіти Уманської міської територіальної громади з теми  "Організація освітнього процесу на засадах педагогіки партнерства в умовах реалізації Концепції  Нової української школи ".

        Стимулюючи учасників семінару до пошуку і творчості, Наталія Руденко, консультант ЦПРПП,  презентувала  методику  вдосконалення  реалізації компетентнісного підходу до викладання предметів початкової школи у світлі реалізації Державного стандарту початкової загальної освіти НУШ. Досвідчений педагог Алла Замотайло із УГ №5, активізувала та розширила знання учасників семінару з педагогіки партнерства, використавши прес-реліз «Довіра до освіти починається з педагогіки партнерства». Творчий вчитель Ірина Кащенко із УГ №5  поділилась з освітянами  власним досвідом  роботи:  інтерактивно презентувала меседж-трикутник успіху «Типологія відносин учитель-учень-батьки» учнівсько-батьківських колективів, з якими працювала і працює, а також вказала на необхідність застосування партнерської взаємодії учасників освітнього процесу в практику роботи вчителів початкової ланки для досягнення спільних цілей. Інтерактивний огляд методичної літератури «Хвилями океану педагогічних новинок» підготувала Тетяна Шаповал, вчитель початкових класів УГ №5. Елементи тренінгу  в роботі з освітянами застосувала практичний психолог  УГ №5 Наталія Бондаренко. Керівник міської професійної спільноти  вчителів 1-х класів Наталія Олійник, вчитель початкових класів УГ №7, провела рефлексію та  ознайомила колег з рекомендаціями.

         Під час семінару-практикуму освітянської спільноти досягнуто мети: створено умови для обміну досвідом роботи, педагогічними знахідками та прагненням до професійного зростання.

 



 



 

 

 

 

 

 

Управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради © 2023

Please publish modules in offcanvas position.